KERRY POTVRDIO

Rusija povlači svoje vojnike s granice s Ukrajinom

30.05.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Rusija povlači svoje vojnike s granice s Ukrajinom, rekao je američki državni tajnik John Kerry, osudivši međutim dolazak proruskih čečenskih boraca na istok Ukrajine

'Postrojbe koje se bile na granici povlače se prema Moskvi, ne prema Kijevu', kazao je Kerry na američkoj javnoj televiziji PBC. S druge strane, 'postoje dokazi prema kojima Rusi prelaze granicu, a Čečeni osposobljeni u Rusiji prelaze granicu kako bi započeli sukob', optužio je Kerry.

Američki državni tajnik o tome je telefonski razgovarao s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, priopćio je State Department.

Ukrajinski mediji potvrdili su ovog tjedna da su čečenski borci prisutni u Donjecku, uporištu separatista. Čečenski predsjednik Ramazan Kadirov opovrgao je u srijedu da je poslao vojnike u borbu na istok Ukrajine, ne isključujući mogućnost da su Čečeni ondje stigli samoinicijativno.

Bijela kuća obavijestila je o svojoj 'zabrinutosti' zbog sofisticiranog oružja u rukama pobunjenika u Ukrajini nakon smrti 12 ukrajinskih vojnika u helikopteru koji su srušili proruski separatisti.