OGLASIO SE PUTIN

Rusija ne želi biti uvučena u međuvjerski rat u Siriji

11.10.2015 u 15:06

Bionic
Reading

Rusija ne želi biti uvučena u međuvjerski rat u Siriji, prenijela je agencija Interfax riječi Vladimira Putina, predsjednika Rusije koja je objavila da je u zadnja 24 sata bombardirala 63 položaja 'terorista' u toj zemlji

Putin je rekao da Rusija ne pravi razliku između sunitskih i šijitskih muslimana, prenosi Interfax izvatke iz televizijskog intervjua predsjednika Putina.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je rezultate svojih zračnih udara u zadnja 24 sata.

'Zrakoplovi Su-34, Su-24M i Su-25SM izveli su 64 polijetanja iz baze Hmeimim (na zapadu) na 63 mete u pokrajinama Hama, Latakia, Idleb i Raka', navodi ministarstvo, a prenosi agencija AFP.

Dodaje da su napadi uništili 53 položaja 'terorista' i jedno zapovjedničko mjesto, četiri logora za uvježbavanje i sedam skladišta streljiva. Ruska vojska tvrdi nadalje da je presrela radijsku poruku boraca Islamske države (IS) koja otkriva da među njima 'raste panika' kako teče 12. dan ruske intervencije.

Glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konančenkov je osim toga ustvrdio u nedjelju da je postignut napredak u razgovoru ruskih i američkih stručnjaka o tome kako izbjeći eventualne sudare zrakoplova tih dviju zemalja koje sudjeluju u zračnim udarima u Siriji.