VRIJE NA KRIMU

Rusi ubili ukrajinskog vojnika u Simferopolju

18.03.2014 u 19:25

Bionic
Reading

U pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi u Simferopolju ubijen je jedan vojnik. Za sada nije jasno tko je na koga pucao, ali ukrajinska strana za napad optužuje Ruse

Jedan od časnika tvrdi da su ruski vojnici zarobili zapovjednika navigacijskog centra, dok se ostatak postrojbe zabarikadirao na prvom katu zgrade u bazi, prenosi BBC.

Ukrajinski vojnik zadobio je dvije prostrijelne rane u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prijestolnice Simferopolja, izjavio je glasnogovornik ministarstva obrane Ukrajine Vladislav Seležnjov.

On je agenciji Reuters telefonom potvrdio da je vojnik preminuo, navodeći da je prilikom napada ranjen i jedan kapetan. Seležnjov je rekao da nije jasno tko je izveo napad, ali je napadače opisao kao 'nepoznate vojnike, u punoj opremi i prekrivenog lica', prenosi britanska agencija.

Prema navodima ukrajinskih medija, sve je više oružanih napada na ukrajinske vojnike. Ukrajinski vojnik, koji je danas ranjen, preminuo je od zadobivenih ozljeda.

Krimski mediji javljaju da je snajperist usmrtio jednog pripadnika samoobrane Krima, a dvojicu ranio. Snajperist je bio smješten preko puta baze ukrajinske vojske u Simferopolju, piše Kriminform.