grad pod opsadom

Eksploziju kod stanice u Kijevu izazvale krhotine oborene ruske rakete

02.03.2022 u 21:22

Bionic
Reading

Eksploziju u blizini središnje željezničke stanice u Kijevu u srijedu navečer izazvala je olupina ruske rakete koju je oborila ukrajinska protuzračna obrana, rekao je savjetnik ministarstva unutarnjih poslova Anton Heraščenko

Krhotine koje su padale pogodile su cijev toplane, uzrokujući eksploziju, ali su prouzročile mnogo manje štete i žrtava nego da je projektil pogodio cilj u središtu Kijeva, rekao je Heraščenko, ne navodeći je li netko ozlijeđen u eksploziji.

Da su Rusi izveli zračni napad na željeznički kolodvor u Kijevu, odakle se tisuće žena i djece nastoje evakuirati na sigurno, priopćila je u srijedu državna ukrajinska željeznička tvrtka Ukrzaliznytsya.

Zgrada željezničkog kolodvora zadobila je manja oštećenja, a broj žrtava još nije poznat. Vlakovi i dalje voze, priopćila je tvrtka.

Savjetnik Heraščenko ranije je izjavio kako je moguće da je u zračnom napadu kod kijevskog kolodvora možda uništena velika toplana, što bi dijelove ukrajinske prijestolnice ostavilo bez grijanja na niskim temperaturama.

Temperatura u Kijevu trenutno je 1 stupanj C.