BOJKOT ZAPADNIH PROIZVODA

Rusi ratuju protiv 'prljavog' McDonald'sa

28.03.2014 u 10:20

Bionic
Reading

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da je jedan od prioriteta njegove vlade stvaranje uvjeta za povećanje proizvodnje hrane za rusko tržište. To je naišlo na odobravanje javnosti koja je raspoložena za bojkot zapadnih proizvoda, pokazale su ankete, piše B92

Rusija je već zabranila uvoz australske govedine reagirajući tako na odluku Canberre da podrži sankcije protiv ruskih dužnosnika, pišu ruski mediji.

Uz uvjerenje da je 'revolucija traperica i žvakaćih guma' već prošla, šef Instituta za probleme globalizacije Mihail Deljagin, predložio je zatvaranje McDonald's restorana i zabranu prodaje hamburgera, prenosi B92.

'Proizvodnja i prodaja Coca-Cole, Pepsi Cole i jela u McDonald'su, kao i slične američke brze hrane, štetna je po zdravlje i trebala bi biti zabranjena iz higijenskih razloga', naveo je Deljagin.

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov pridružio se javnoj inicijativi za proizvodnju i potrošnju domaće hrane, umjesto 'sira s Novog Zelanda i mesnih prerađevina iz vojnih skladišta u Južnoj Americi'.

'Rođeni smo u velikoj državi. Došlo je vrijeme da umom, srcem i dušom to shvatimo i prihvatimo, i da se ne osvrćemo na State Department i Bruxelles. Rusi će konačno upoznati ukus kruha i mesa', kazao je Kadirov.