brza akcija policije

Rumunji opljačkali mjenjačnicu u centru Zagreba, dolijali na granici već za sat vremena

12.12.2019 u 19:22

Bionic
Reading

Nešto više od sat vremena trebalo je policiji da uhiti jednog od pljaškaša koji su jučer u poslijepodnevnim satima opljačkali mjenjačnicu u samom centru Zagreba. Drugog je policija na granici dočekala danas

'Jučer, 11. prosinca oko 15.15 sati u Centru u Praškoj ulici, u mjenjačnici, za vrijeme dok je jedan počinitelj odvlačio pažnju 52-godišnjeg zaposlenika, drugi je otuđio novac. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi više stotina tisuća kuna', priopćila je zagrebačka policija.

Ubrzo nakon počinjenog kaznenog djela, građani koji su se zatekli u blizini mjesta događaja, primjetili su što se događa i odreagirali na način da su kroz komunikaciju s policijom pružili korisna saznanja temeljem kojih su policijski službenici, na području cijele Policijske uprave zagrebačke intenzivno tragali za počiniteljima. 

Suradnja građana i policije rezultirala je pronalaskom oba počinitelja i to jednog rođenog 1977. godine, nakon nešto malo više od sat vremena na jednom graničnom prijelazu s namjerom bijega s područja RH, a drugog rođenog 1988. danas, u četvrtak također u prokušaju bijega s područja RH ali na drugom graničnom prijelazu. Obojica muškaraca, državljana Rumunjske, privedena su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.