brodolom

Ronioci pronašli tijelo ribara nestalog u potonuću broda u Šibeniku

04.03.2019 u 09:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak u noći ronioci su pronašli smrtno stradalog zapovjednika potopljene ribarice u šibenskom akvatoriju. Službenici MRCC Rijeka u nedjelu navečer zaprimili su dojavu očevidca o nasukanju i potonuću ribarice na poziciji rta Livić, uz samu obalu južne strane otoka Zmajana, u smjeru Obonjana

Očevidac je dojavio kako je jedna osoba napustila brod, pa su iz MRCC Rijeka u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik i Pomorskom policijom Šibenik pokrenuli koordiniranu akciju traganja i spašavanja. Službenici LK Šibenik prevezli su brodolomca LJ.C. u Šibenik kako bi dobio hitnu medicinksu pomoć, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na temelju iskaza spašenika da je na potonuloj ribarici ostao zapovjednik, ujedno i vlasnik broda, LJ.V., nastavila se potraga te su angažirani i pripadnici ronilačke jedinice Pomorske policije, koji su odmah po dolasku na poziciju započeli podmorsku potragu, dok je istovremeno trajalo površinsko traganje za nestalim.

Nasukana i potonula ribarica, imena 'Filomena', dužine 12.10 metara zastave Republike Hrvatske, u vlasništvu smrtno stradaloga zapovjednika broda, potonula je do razine pramca te, iako olupina trenutno ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, bit će izvučena i otegljena na siguran vez.