postavljaju se zečji nasipi

Rječina na području Općine Jelenje poplavila nekoliko kuća i ambulantu

06.11.2019 u 19:21

Bionic
Reading

Riječko područje i dalje se bori s posljedicama velikih i dugotrajnih oborina. U samo 12 sati pao 51 milimetar, što je gotovo trećina ukupne količine kiše za studeni. Najgore je prošla Općina Jelenje. Tamo je voda probila u nekoliko kuća i ambulantu. Protiv nabujale Rječine traje postavljanje zečjih nasipa.

Zapovjednik DVD-a Jelenje Marino Reljac kazao je u RTL-u Danas da je danas situacija nešto povoljnije nego protekle noći, a razina vode je nešto pala.

"Na terenu smo cijeli dan, kontroliramo zečje nasipe, a danas smo ih i pojačavali. Prognoze kažu da će tijekom noći pasti još kiše i očekujemo ponovni rast Rječine", kazao je, ali i dodao da ljudi mogu biti mirni, iako je najava da će pasti još kiše.

Vrijeme se danas smirilo, ali problem je Rječina, koja prijeti izlijevanjem. Najkritičnije je u Martinovom Selu, gdje Rječina prolazi uz kuće.

Za Jelenje je jučer proglašeno pripravno stanje obrane od poplava. "Izašle su na teren sve službe, izašle su Hrvatske vode, općinske službe i naše komunalno društvo. Na dva mjesta su napravili preventivne zečje nasipe. Pratili smo osim Rječine i njezine pritoke", kazao je načelnik općine Jelenje Robert Marčelja.

Nabujala Rječina Izvor: Društvene mreže / Autor: Regionalna news mreža