PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA

Riješena pljačka iz 2000. godine, uhićena pljačkašica

17.01.2013 u 10:03

Bionic
Reading

Da je pravda spora, ali dostižna, svjedoči otkrivanje identiteta razbojnice iz Istre koja je prije nešto više od 12 godina opljačkala 57-godišnju medičarku u njezinom domu u Donjem Miholjcu, izvještava Glas Slavonije

'Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 37-godišnjakinja s područja Istre počinila kazneno djelo razbojstva na poticaj 51-godišnjaka iz Donjeg Miholjca. Ona je 2. prosinca 2000. godine, oko 18,25 sati, počinila razbojstvo u obiteljskoj kući nad 57-godišnjakinjom iz Donjeg Miholjca. Ukrala je veću količinu novca u stranoj valuti', doznaje osječki dnevnik od Vlade Krznarića, policijskog službenika za odnose s javnošću u PU osječko-baranjskoj.

Tog prosinačkog poslijepodneva prije nešto više od 12 godina, pljačkašica iz mjesta u okolici Pule, došla je u kuću Miholjčanke s nepoznatima muškarcem i raspitivala se o cijenama licitarskih proizvoda koje žena proizvodi. U jednom trenu Istranka je izvadila pištolj i natjerala šokiranu Miholjčanku da joj da novac. Nakon što su razbojnici otišli, orobljena je žena nazvala policiju, no pljačkaši su nestali kao da su 'u zemlju propali'. Međutim, dugogodišnja istraga policijske inspektore dovela je do 51-godišnjaka iz Donjeg Miholjca. On je, pokazala je istraga, Istranku nagovorio na pljačku.

Osoba koja je s Istrankom bila u kući u Donjem Miholjcu trenutku pljačke u međuvremenu je preminula.

Protiv 37-godišnje pljačkašice iz Istre policija podnosi kaznenu prijavu zbog razbojstva. Pedesetjednogodišnjak iz Donjeg Miholjca kazneno je prijavljen zbog poticanja na razbojstvo.