OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO

Riječki bodibilder u stanu imao više od kilograma marihuane

30.12.2011 u 13:12

Bionic
Reading

U stanu Roberta Mežnarića koji je osumnjičen za ubojstvo 32-godišnjeg Doriana Grubišića, pronađeni su u nastavku kriminalističke istrage jedan kilogram i 167 grama marihuane i drugi predmeti povezani s preprodajom droge – digitalna vaga, PVC vrećice i razne tablete, priopćeno je danas iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Nakon uhićenja u srijedu navečer u stanu na Pećinama, jednom od skrovišta kojima se koristio od ubojstva, Mežnarić je do četvrtka navečer bio na kriminalističkoj obradi, a policija je nastavila istraživanje pretragama i očevidima. I ubijeni Grubišić i Mežnarić policiji su poznati iz narkomiljea, obojica su bili dileri, a koliko je zasad poznato, motiv obračuna dvojice prijatelja na zabačenoj cesti uz maslinik bio je novac.

Zločin u masliniku: Prijatelja izbo i zarezao 20 puta zbog duga

Mežnarić je ubijenom prijatelju dugovao 10 tisuća eura. U pretrazi stana u kojem je Mežnarić živio policija je jučer pronašla 1.167 grama marihuane i druge predmete vezane za preprodaju droge: PVC vrećice, preciznu digitalnu vagu, razne tablete. I u srpnju je Mežnarića policija privela i prijavila zbog zlouporabe droga nakon što su ga djelatnici interventne policije zaustavili u riječkoj Karlovačkoj ulici i kod njega pronašli 27 grama marihuane i 20 grama amfetamina.

I tada je pretražen stan kojim se koristio i pronađeno je još devet grama marihuane i 24 tablete s popisa droga. Utvrđeno je da je drogu posjedovao za vlastite potrebe i preprodaju, pa je tužiteljstvu prijavljen redovitim putem.