'LICEMJERNI IZAZIVAČ KRIZA'

Reuters greškom objavio: Soros je mrtav!

19.04.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Novinska agencija Rueters pogreškom je objavila kako je poznati investitor George Soros umro, pritom sve poprativši tekstom u kojem se Sorosa proglašava licemjerom koji je namjerno izazivao financijske krize

Iako je u trećoj dobi, milijarder i poznati investitor George Soros i dalje se čini kao vrlo vitalna pojava, spremna za komentiranje situacije u eurozoni te, naravno, za još burzovnog mešetarenja i hobističkog humanitarnog rada. Soros je rođen 1930. godine, a po Reutersu je umro 19. travnja 2013, iako je poznati 82-godišnji milijarder i dalje itekako živ!

Naime, Reuters je pogreškom objavio osmrtnicu Georgea Sorosa, čime se dobrano izblamirao, no još je zanimljivije što je u njoj pisalo. Reuters je Sorosa opisao kao licemjera koji je izazivao financijske krize, a njegovo poslovno ponašanje je opisano kao ‘predatorsko’. Nadalje, Sorosa je Reuters u osmrtnici opisao kao ‘enigmu zamotanu u intelekt, kontradikcije i novac’ te dodao niz kritika koje navodnog pokojnika ne prikazuju u najboljem svjetlu.

Cijeli tekst nosi naslov ‘George Soros, tajanstveni financijer i liberalni filantrop, umro je u XX. godini’, a Reuters je ubrzo shvatio pogrešku te se preko Twittera ispričao. George Soros je pak dobio neočekivanu priliku pročitati kako će ga se opisivati nakon smrti.

Screenshot Reutersove osmrtnice za i dalje živog Sorosa možete naći na ovom linku