DODIK KOD PUTINA

Republika Srpska i dalje misli nabavljati plin iz Rusije

18.09.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je u Moskvi primio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji mu je tom prigodom prenio bezuvjetnu potporu sadašnjoj ruskoj politici

'Naravno, naša podrška Rusiji u svim ovim danima je neupitna', izjavio je Dodik na početku razgovora s Putninom u snimci prikazanoj na televiziji RS (RTRS) i u kojoj se moglo čuti kako ga ruski predsjednik ukratko informira o nedavno provedenim regionalnim i općinskim izborima

Dodik, koji je bio na susretu s Putinom zajedno s entitetskom premijerkom Željkom Cvijanović, ruskom je predsjedniku kazao kako i dalje može računati na njegovu potporu. 'Mi smo skromna i mala zajednica, ali imamo jak glas', kazao je Dodik

Prenio je i kako u RS-u ubuduće planiraju izravno nabavljati plin iz Rusije bez posredovanja sarajevskog Energoinvesta koji je uvoznik tog energenta za BiH, kao i da sa ruskim naftnim gigantom Gazpromom kane formirati zajedničku tvrtku.

U priopćenju koje je nakon sastanka objavljeno na internetskoj stranici ruskog predsjednika stoji kako je on primio 'predsjednika RS iz Bosne i Hercegovine' te kako je izrazio želju za jačanjem uzajamnih odnosa.

'Sada su teška vremena na međunarodnoj pozornici, kako u Europi tako i na globalnom gospodarskom planu, no naši se odnosi uspješno razvijaju, što je bitan čimbenik za stanje u cijeloj regiji', rekao je Putin.

Lokalni mediji u RS, koji su pod kontrolom Dodikove vlasti, prenijeli su i kako mu je Putin navodno zaželio uspjeh na predstojećim izborima u BiH.

Dodik i Cvijanović u Moskvi su od ponedjeljka i ondje su trebali boraviti dva dana, no put su produljili čekajući da Putin nađe vremena kako bi ih primio.