OGLASILA SE JOSIPA RIMAC

'Represivni aparat se koristi u političke svrhe!'

17.06.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Policija je, prema pisanju Jutarnjeg lista, DORH-u podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice Josipe Rimac, a o svemu se uoči početka Općeg sabora osvrnuo i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Nakon što je protiv nje policija podnijela kaznenu prijavu USKOK-u, kninska je gradonačelnica Josipa Rimacangažirala branitelja, splitskog odvjetnika Željka Gulišiju. O samoj kaznenoj prijavi i cijelom slučaju Rimac nije htjela puno govoriti.

'Ne mogu komentirati zato što je istraga u tijeku, osim onog dijela da se represivni aparat koristi u političke svrhe. To je sve što vam danas mogu reći', poručila je Josipa Rimac.

Nešto rječitiji bio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko. 'Da, baš danas je trebalo nekog izmisliti, trebalo je nešto napraviti, taj famozni policijski USKOK. Nadam se da će se odvjetništvo ponašati u skladu sa zakonom. Kraj silnog broja njihovih afera, očito treba stvoriti opet nekakvu HDZ-ovu aferu. Naravno, neće im uspjeti. Shvaćam to jako ozbiljno i upozoravam sve one koji u ovom momentu pokušavaju zloupotrijebiti sustav u stranačke svrhe i obračune, da to neće biti dobro', kratko je prokomentirao Karamarko kaznenu prijavu protiv članice Predsjedništva te stranke i kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

Osvrnuo se Karamarko i na nepravomoćnu presudu HDZ-u za aferu Fimi medija, zbog koje te stranka mora platiti oko 30 milijuna kuna. Kazao je da HDZ ta nepravomoćna presuda ne opterećuje.

'Danas smo rekli, kolektivnu krivicu ne prihvaćamo. Ja sam 2008. bio ministar kad je krenula ta akcija protiv korupcije na visokoj razini. Prema tome, 200.000 ljudi koji su članovi Hrvatske demokratske zajednice ne mogu prihvatiti krivicu. Po toj logici bi SDP mogao i trebao na svoja leđa prihvatiti tko je što i razne vrste krivice, ali nećemo sad o tome', rekao je Karamarko.

Po informacijama Jutarnjeg lista, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice Josipe Rimac još prije tri tjedna, no Državno odvjetništvo želi još vremena za donošenje odluke. U fokusu je navodno zanimljivo gomilanje imovine Josipe Rimac, ali i u javnosti se već dulje vrijeme spominju i dvojbeni aranžmani oko prodaje gradskih zemljišta i poslovnih prostora. Posebno je zanimljiv 'slučaj Billa': zemljište na vrlo atraktivnoj gradskoj lokaciji za samo 1,2 milijuna kuna prodano je poduzetniku Milanu Fehiru, bliskom prijatelju predsjednika Hvidre Josipa Đakića i bivšeg ministra Ivice Kirina, da bi ga ovaj vrlo brzo prodao trgovačkom lancu za čak 6,8 milijuna kuna. Državno odvjetništvo svojevremeno je istraživalo ovu transakciju, ali problem je to što su i Fehir i jedan djelatnik kninske gradske uprave u međuvremenu umrli.

Rimac je bila i na meti kaznene prijave bivšeg direktora TVIK-a Ivice Barišića, jer mu je Grad Knin prodao poslovni prostor na koji se nije mogao uknjižiti dok je istovremeno pogodovao njegovu konkurentu, a spominjalo se i 'slučaj Tonković', u kojem je vlasnicima zemljišta na kojem se gradio pročistač ono plaćeno trostruko. Navodno, radilo se o grešci.