SLUŽIT ĆE MALIM LJUDIMA

Reno Sinovčić želi biti gradonačelnik Zadra

18.04.2013 u 14:24

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji '1na1' na vlastitoj televiziji kod novinara Šenola Selimovića, kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće Vox, najavio je kandidaturu za gradonačelnika Zadra

'Služit ću malim ljudima, a suradnici će mi biti mladi i sposobni ljudi. Imat ćemo listu za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. Kampanju ću financirati iz vlastitih sredstava, a ne kao neki, kojima su iz Zagreba stizale torbe s novcima', kazao je između ostalog Sinovčić, čije se medijsko carstvo uzdrmalo nakon odluke Višeg trgovačkog suda da se dug prema Marijanu Miletiću u iznosu od pola milijuna eura mora namiriti iz Sinovčićeve imovine, odnosno njegovog udjela u Voxu. Sinovčić je u žalbi naveo da je tvrtka VOX d.o.o u sklopu koje posluje TV Vox jedan od bitnih oslonaca gospodarskog razvoja na području Zadra, da zapošljava stotinjak ljudi te da bi provođenje ovrhe ugrozilo krizom izazvanu tešku situaciju na televiziji. Sud je žalbu odbacio kao neosnovanu.

Marijan Miletić je posudio Sinovčiću pola milijuna eura, uz rok vraćanja od dvanaest mjeseci i potpisanu zadužnicu na osobnu imovinu ovjerenu u javnobilježničkom uredu. Kako mu novac nije vraćen, Miletić je na Trgovačkom sudu u Zadru pokrenuo ovrhu nad poslovnim udjelom u medijskoj kući Vox.

Od polovice 2011. godine Reno Sinovčić je vlasnik 50 posto udjela u tvrtki VOX d.o.o. Preostalih 50 posto u vlasništvu je Zvonimira Nižića Grofa.