NEUGODNO ISKUSTVO

Rene Bitorajac ispisao sina iz škole, inspekcija istražuje slučaj

22.12.2023 u 23:48

Bionic
Reading

Glumac Rene Bitorajac potvrdio je za RTL da su on i supruga ispisali sina iz zagrebačke Prve ekonomske škole i upisali ga u privatnu školu. Prethodno je na svom Facebook profilu iznio neugodno iskustvo svog djeteta u sad već bivšoj školi

Potaknut slučajem tučnjave profesora i učenika, naveo je da je jedan profesor gurnuo njegovog sina i udario ga nogom u stražnjicu, prilično jako. Prijavili su slučaj razrednici i ravnatelju, piše Bitorajac, dodajući da mu je razrednica rekla da je profesor rekao da je pretjerao i da mu je žao, a da je ravnatelj zgrožen, kaže da na svakoj sjednici o tom učeniku čuje samo riječi hvale. Promijenio je profesora njihovom razredu te prijavio slučaj ministarstvu.

U međuvremenu Bitorajac prijavljujuje slučaj i policiji, Agenciji za odgoj i obrazovanje te dječjoj pravobraniteljici. 'Ona se javlja nakon više od 40 dana s dopisom da od škole traži izvješće i tako valjda opravdava svoje postojanje jer otada se više ni ne javlja!', piše Bitorajac, dodajući da su im se lampice upalile kada su proguglali ime profesora. Ukratko, tri mjeseca nije se dogodilo ništa.

'Koju ste nam poruku poslali!? Ja sam ju pročitao kao, ako ti ne paše da ti sina netko od profesora udara nogom u guzicu, preseli si ga u privatnu školu. Ok. Jedan nula za vas! Selimo se!!! Jedan moji lik bi rekao: Fakat sam pretolerantan! Ipak se nadam da je barem nekom malo neugodno. Daj zaštitite one vrijedne i dobre profesore od ovih idiota koji drugima kvare ugled, zaštitite profesore od neodgojenih učenika delikvenata, ali brate, zaštitite više i učenike od pokvarenih, nadrkanih pa i ovih iskompleksiranih profesora', zaključio je Bitorajac poduži post na svom Facebook profilu.

Reporterka RTL-a Petra Mlačić Vučemilović-Jurić o nasilju u školi razgovarala je s Ivom Ivanković, državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

"Ravnateljica bilo koje škole, pa i te, će odgovarati ako ona nije postupila prema zakonu i sukladnim propisima, što treba utvrditi prosvjetna inspekcija. A očevid je upravo u tijeku, tako da taj dio ne možemo komentirati‘, kazala je Iva Ivanković.

Na pitanje zašto je cijeli proces trajao tri mjeseca, rekla je da je proces 'trajao toliko dugo jer očito u školi nisu napravljene sve mjere koje su propisane koje su trebale biti napravljene prema zakonu, pravilnicima i propisima'.

'Ono što zasigurno znamo i što je postignuto da je škola napravila ono što je mogla u smislu traženja stručno pedagoškog nadzora i da je sam nalaz Agencije za odgoj i obrazovanje bio takav da su poduzete određene mjere te mjere. Naravno, roditelji s tim mjerama nisu očito bili zadovoljni pa su ispisali svoje dijete', kazala je Ivanković.