MRAVINJAK NA RESNIKU

Rekordni broj putnika u splitskoj gradskoj i zračnoj luci

18.07.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Oko 50.000 putnika i 8.000 vozila prometovat će tijekom subote i nedjelje kroz splitsku gradsku luku prema srednjodalmatinskom otocima u oba smjera, što je rekordni vikend po prometu u toj luci od početka godine, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvice.

"Danas imamo 34 trajektne linije i 9 katamaranskih linija ali smo zbog povećanog broj putnika uveli po jednu izvanrednu trajektnu liniju za otoke Brač i Šolta", rekao je Mrvica za Hinu.

Ovoga je vikenda najveći promet putnika prema otocima Braču i Hvaru.

Idući vikend se očekuje još veći promet

Mrvica očekuje da će sljedećeg vikenda, koji će biti posljednji u srpnju, te prvog vikenda u kolovozu promet putnika kroz splitsku gradsku luku vjerojatno biti još veći nego ovog vikenda.

Šef prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić rekao je kako će tijekom cijelog dana u subotu do ponoći biti ostvaren dolazak 107 komercijalnih i nekoliko manjih zrakoplova.

"Danas kroz splitsku zračnu luku očekujemo promet oko 27.000 putnika u oba smjera, što je rekordni dnevni promet ove godine", rekao je Peljić za Hinu.

Veliki broj turista iz Skandinavije

Putnici su iz svih dijelova Europe, a primjetan je veliki broj turista iz skandinavskih zemalja, dodao je.

I u splitskoj zračnoj luci, po Peljićevim riječima, očekuje se da će sljedeće subote koja će biti zadnja u srpnju, te prve subote u kolovozu promet avioputnika biti još veći nego što je današnji.

"Primjetno je ove godine da imamo veći broj putnika u splitskoj zračnoj luci i radnim danima no što je to bio ranijih godina, tako da je. nadam se, svaki dan 'mala subota'", kazao je Peljić.