JEDAN RAZBOJNIK, A DRUGI PROVALNIK

Rekorderi zagrebačke crne kronike

25.03.2013 u 16:36

Bionic
Reading

Policija je otkrila i uhitila 46-godišnjeg razbojnika koji je 'naoružan' plastičnim pištoljem u posljednja četiri mjeseca uspio opljačkati čak 10 sportskih kladionica na zagrebačkom području. Također, zbog sumnje da je u manje od mjesec dana provalio u čak 15 stanova na zagrebačkom području uhićen je 31-godišnjak koji je od svojih žrtava, navodno, otuđio više od 100 tisuća kuna u novcu, nakitu i ‘tehničkoj robi’, izvijestila je policija.

U svim pljačkama domogao se plijena od oko 44 tisuće kuna, izvijestila je zagrebačka policija koja je razbojnika nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja sprovela u zatvor u Remetincu.

U službenom policijskom izvješću navodi se da je deset razbojstava u sportskim kladionicama 46-godišnjak počinio od 4. studenoga 2012. do 14. ožujka ove godine, a prijava protiv njega podnesena je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

U manje od mjesec dana provalio u 15 stanova

Serijski 31-godišnji provalnik osim što je iz 15 stanova ukrao foto-aparate, prijenosna računala, mobitele, novac i nakit 31-godišnjak je pokušao provaliti u još četiri stana, no to mu nije pošlo za rukom, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Sve provale dogodile su se od 21. siječnja do 15. veljače, a osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja, prijavljen Općinskom državnom odvjetniku i predan pritvorskom nadzorniku.