VESELO U ZADRU

Rekorder za Martinje 'napuhao' 3,6 promila

12.11.2018 u 16:21

Bionic
Reading

Zadarska policijska uprava ove je godine zaustavila martinjskog rekordera koji je zaustavljen s čak 3,6 grama po kilogramu alkohola u krvi, doznaje se u ponedjeljak u MUP-u.

Policija je izvijestila da je tijekom pojačanog nadzora prometa u povodu narodnog običaja krštenja mošta, tzv. Martinja, utvrđeno ukupno 5.169 prekršaja.

Od toga je tek 729 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a čak 1.791 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Pritom je najveća izmjerena brzina u ličko - senjskoj županiji od 250 kilometara na sat.

Zabilježeno je i 626 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 229 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je u PU zagrebačkoj - njih 176, dok je najmanje utvrđeno u PU požeško – slavonskoj, sedam takvih prekršaja.

„Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je također PU zagrebačka s 368 takvih prekršaja, dok je najmanje, njih pet, utvrđeno u PU šibensko - kninskoj.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači PU zagrebačke, njih 131, dok su policijski službenici PU zadarske i PU požeško - slavonske zaustavili najmanje vozača koji nisu bili vezani, njih sedam. U PU ličko – senjskoj utvrđen je jedan prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dok je najveći broj utvrđen u PU zagrebačkoj, njih 89“, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Iz podataka se može iščitati da su 'pijanoj' vožnji najskloniji vozači od 25 do 30 godina te da su za volanom su zaustavljena i 44 recidivista, najčešće zbog alkohola.