HNS-OVCI PROTIV, HDSSB-OVCI ZA

Referendumska kampanja i u saborskim klupama!

20.11.2013 u 13:42

  • +12

Ispred zastupnika u Saboru table s natpisom - protiv

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/montaža: Ivana Galović

Bionic
Reading

Nakon što se prošli tjedan Ustavni sud oglasio o referendumu i potvrdio da se on može bez prepreke održati 1. prosinca, krenula je i kampanja vezana uz referendum o braku. Iako su u nekoliko navrata političari jasno i glasno u izjavama rekli kako će glasati na referendumu, dio saborskih zastupnika danas je za kampanju iskoristio i sabornicu

HNS-ovci su, naime, na saborske klupe postavili narančaste pločice na kojima piše 'PROTIV', a iznad toga je logo stranke.

Time su još jednom dali do znanja da se ne slažu s time da se u Ustav ugradi odredba da je brak zajednica muškarca i žene. Naime, u HNS-u su i ranije isticali kako unošenje takve definicije u Ustav ugrožava ljudska i manjinska prava, a tijekom saborskih rasprava tražili su i da se referendumsko pitanje pošalje Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

Zašto su protiv HNS-ovci su objasnili i na svojim profilima na Facebooku. 'Zašto smo PROTIV? Zato što svatko od nas na neki način pripada određenoj manjini', napisao je na svom profilu HNS-ov Goran Beus Richembergh.

Nedugo nakon što su pločice postavili HNS-ovci, odgovorili su u HDSSB-u, koji su na bijelim papirima isprinatali veliko 'za'.