direktan udarac

Reakcija HDZ-a na Milanovićevu zabranu letova: Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja

15.03.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. HDZ se na to oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u nastavku

"Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Rusija u Ukrajini, ne tako daleko od Hrvatske, provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od Drugog svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

Milanović ponovno maltretira načelnika GS OSRH koji je zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali Hrvatskoj pomoć u zaštiti zračnog prostora i time što Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Francusko mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi.

Rafalei nad Zagrebom Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Dok SAD i Francuska šalju Hrvatskoj poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja…"