NAKON VELIKOG POŽARA

Razriješena ravnateljica Kopačkog rita

20.03.2012 u 09:09

Bionic
Reading

Ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit Biserka Vištica stavila je mandat na raspolaganje ministrici zaštite okoliša Mireli Holly, koja je to prihvatila i razrješila je dužnosti.

Biserka Vištica je navela da je razlog osobne prirode i mandat na raspologanje ministirici je dala 16. ožujka. U Ministarstvu zaštite okoliša danas su to potvrdili istaknuvši da je ministrica prihvatila ponuđeni mandat te da će se imenovati vršitelj dužnosti do raspisivanja natječaja i izbora novog ravnatelja u zakonskom roku.

Vištica će pismeno očitovanje ministrice o imenovanju vršitelja dužnosti Javne ustanove Park prirode Kopački rit dobiti uskoro, izvijestili su u Ministarstvu zaštite okoliša, prenosi Hina.

Veliki požar koji je sinoć ugašen u Kopačkom ritu na površini od oko 250 do 300 hektara prouzročio je velike štete za ekosustav rita, a posljedice će se utvrđivati danas i narednih dana.

Bez obzira na procjene, stvarna je šteta za ekosustav, te kompletni biljni i životinjski svijet, ogromna budući da se radi o staništima rijetkih ptica, životinja i biljaka.