predsjednički summit

Razmatra se sastanak Trumpa i Putina, moguće mjesto Beč

08.06.2018 u 15:27

Bionic
Reading

Washington i Moskva razmatraju mogućnost sastanka između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskoga predsjednika Vladimira Putina, izvijestila je u petak ruska novinska agencija RIA novosti, dok Wall Street Journal piše da bi Beč mogao biti mjesto tog susreta

"Razmatramo mogućnost organizacije predsjedničkog summita i sa svojim američkim partnerima o tome razgovaramo, no zasad nema nikakvog dogovora", prenosi agencija RIA novosti, pozivajući se na diplomatske izvore.

Kako piše Wall Street Journal, Putin je tijekom ovotjednog posjeta Beču zamolio austrijskog kancelara Sebastiana Kurza da posreduje kako bi u Beču organizirao sastanak s američkim predsjednikom Trumpom.

Sebastian Kurz je, po pisanju Wall Street Journala, obećao da će Putinovu želju prenijeti Trumpu, a nagađa se i da bi se sastanak predsjednika dviju svjetskih sila mogao održati već u srpnju.

Vladimir Putin i Angela Merkel Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Američki list piše da Bijela kuća trenutačno analizira ponudu te navodi, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Nacionalnog vijeća sigurnosti SAD-a, da su Austrijanci izrazili želju da budu domaćini sastanka između Trumpa i Putina.

No austrijska vlada nije ni potvrdila ni opovrgnula vijesti iz SAD-a. Zasad su samo objavili da ne žele komentirati informaciju.