policijska akcija

Razbijen lanac krijumčara cigareta u BiH, uhićeno 14 osoba

16.12.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Četrnaest osoba uhićeno je u srijedu u Bosni i Hercegovini u velikoj policijskoj akciji čiji je cilj bio razbijanje mreže krijumčara duhanskim proizvodima, potvrđeno je tijekom dana iz policijskih agencija koje su provele operaciju

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je novinarima kako je u akciji, u kojoj je sudjelovalo više od 250 policajaca, razbijena organizacija koja je krijumčarila cigarete iz Crne Gore u BiH.

Tijekom policijskih pretraga na 17 različitih lokacija na području Banje Luke i Foče pronađeni su i privedeni organizatori krjumčarenja te njihovi brojni suradnici, a uz krijumčarenu robu zaplijenjeni su i novac te oružje.

Među uhićenima je i jedan djelatni pripadnik Granične policije BiH. Procjena je kako su krijumčareći cigarete u drugoj polovici ove godine pripadnici organizirane kriminalne skupine oštetili proračun BiH za najmanje 400 tisuća konvertibilnih maraka (1,6 milijuna kuna).

Galić je istaknuo kako su krijumčari koristili sve pogodnosti teško pristupačnog terena na granici između BiH i Crne Gore pa su odvojene akcije različitih policijskih agencija, čiji je cilj također bio prekidanje krijumčarskog lanca, u prošlosti ostale bez rezultata.

Akcija izvedena u srijedu bila je pozorno planirana i koordinirana te je provedena pod nadzorom Tužiteljstva BiH.