osnovne namirnice

Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo 190 tona hrane Caritasu; donacija vrijedna više od 4 milijuna kuna

01.12.2021 u 15:18

Bionic
Reading

Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja isporučilo je u srijedu 190 tona hrane Caritasu Zagrebačke nadbiskupije na temelju odluke koju je donijela Vlada

"Proizvode iz robnih zaliha Caritas je raspodijelio, sukladno potrebama, nadbiskupijskim i župnim caritasima, Ziratu islamske zajednice te pravoslavnim organizacijama", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Državni tajnik Ivo Milatić predao je odluku o preuzimanju donacije ravnateljici Caritasa sestri Jeleni Lončar uz nazočnost umirovljenog ravnatelja Caritasa Križevačke eparhije oca Ivana Radeljaka, ravnatelja Caritasa Sisak i Varaždin te predstavnika muslimanskih i pravoslavnih karitativnih organizacija.

"Drago mi je što i ove godine pred blagdane Odlukom Vlade isporučujemo osnovne namirnice za koje se nadam kako će barem malo otkloniti brige naših sugrađana u potrebi. U današnjim vremenima krize izazvane pandemijom i posljedicama potresa koji su nažalost zadesili Hrvatsku, to je važnije nego ikad dosad", navodi se Milatić.

Caritasu je isporučeno 60 tona brašna, 15 tona polutvrdog sira, pet tona jaja u prahu, 15 tona ribljih i mesnih konzervi, 25 tona tjestenine, 20.000 litara ulja, 15 tona džema i 20 tona šećera.

Ukupna financijska protuvrijednost donacija je 4.450.000 kuna.