ZBOG POSKUPLJENJA VODE

Raskinuta koalicija HSP-a i HDZ-a u Sisku

21.03.2011 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava od danas u sisačkome Gradskom vijeću više nije u koaliciji s HDZ-om, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik sisačke podružnice HSP-a Veljko Novak

Novak je podsjetio da je Hrvatska stranka prava na prošle lokalne izbore izašla samostalno i ostvarila iznimno dobar rezultat, pri čemu je osvojila više pojedinačnih mandata i od HDZ-a i od SDP-a.

Povod toj odluci bile su, kako je rekao Novak, izjave direktora Sisačkoga vodovoda i člana Gradskog odbora HDZ-a Željka Žuka kojima je najavio poskupljenje pitke vode, za što je optužio direktora Vodoopskrbe "Kupa" Čedomira Hajdukovića, člana HSP-a.

HSP je izrazio nezadovoljstvo najavljenim poskupljenjem jer smatra da je to izravni udar na standard građana, pa je pokušao u razgovoru s predstavnicima HDZ-a pronaći rješenje. Do danas nema odgovora iako je HSP navijestio kako bi kriva odluka mogla nanijeti politički štetu koaliciji, rekao je Novak.

Ocijenio je kako šutnja HDZ-a znači potporu Žuku i negiranje mišljenja koalicijskog partnera - u tom slučaju gradskog HSP-a.

"Ovakvu odluku nije bilo lako donijeti, ali ona pokazuje dosljednost u radu Hrvatske stranke prava te da nismo skloni prešućivanjem istine čuvati svoje pozicije", rekao je Novak komentirajući odluku kojom se od danas raskida koalicija HSP-a i HDZ-a u Sisku.

Direktor Vodoopskrbe "Kupa" Čedomir Hajduković ustvrdio je kako se poskupljenje vode koje traži Sisački vodovod ne može opravdavati činjenicom da je Vodoopskrba digla svoju cijenu za 85 lipa.

"Nećemo se predati, pokušat ćemo u Gradskom vijeću, čija će sjednica biti održana u sljedećih petnaestak dana, okupiti novu većinu", rekao je Novak

Gradsko vijeće ima 31 člana i u njemu je HSP sa šest vijećnika važan čimbenik. Koalicija okupljena oko HDZ-a ima 11 vijećnika, a SDP 12 vijećnika. Po dva vijećnika imaju Stranka umirovljenika i Zelena lista.