ZAPOŠLJAVANJE ASISTENATA

Radoš je zaposlio Beusovu suprugu jer je poznaje

19.12.2014 u 07:12

Bionic
Reading

Hrvatski europarlamentarac iz redova HNS-a, Jozo Radoš, zaposlio je kao asistenticu sprugu svog stranačkog kolege Gorana Beusa Richembergha. Zanimalo nas je kojim se kriterijima vodio Radoš kada je zaposlio Ivonu Beus Richembergh, a naš zastupnik ne krije da mu je bilo presudno to što ju je - poznavao

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, uostalom kao i svi ostali, uz redovnu plaću iz budžeta Europskog parlamenta mjesečno dobivaju 21.000 eura (oko 150.000 kuna) namijenjenih troškovima asistenata u Bruxellesu i Strasbourgu i njihovim matičnim državama. Za suradnike mogu izabrati koga žele pa se tako i ponašaju

Tako na primjer, među brojnim asistentima koje su zaposlili hrvatski zastupnici u europskom parlamentu našlo se ime i Ivone Beus Richembergh, supruge Gorana Beusa Richembergha, saborskog zastupnika i stranačkog kolege HNS-ovca Joze Radoša koji ju je angažirao kao lokalnu asistenticu.

Zanimalo nas je kojim se kriterijima eurozastupnik vodio kad je zaposlio suprugu stranačkog kolegu, je li raspisao natječaj za posao i koje reference je gospođa Beus Richembergh imala da baš ona bude zaposlena na poziciju lokalne pomoćnice Joze Radoša.

U šturo pisanom odgovoru poručeno nam je da svi asistenti zastupnika Radoša zadovoljavaju visoke propisane kao i opće kriterije za posao koji obavljaju.

'Svoje asistente, kako akreditirane tako i lokalne, zastupnik Radoš birao je među osobama s kojima je surađivao i čiji je rad poznavao', odgovorilo nam je Željko Korpar, Radošev akreditirani asistent u Europskom parlamentu koji mjesto dijeli s Ivanom Jakovčićem.