ČIM JE PREUZEO TVRTKU

Radnik prijetio smrću novom vlasniku Brodosplita

14.03.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Novi vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak već je u ponedjeljak, prvog radnog dana u Splitu, primio telefonsku prijetnju smrću od jednog radnika škvera. Upućena je pozivom 'visoko pozicioniranoj osobi Brodosplita', potvrdili su u ovoj tvrtki

Sadržaj prijetnje nije otkriven jer je slučaj proslijeđen na obradu splitskoj policiji, no u samom Brodosplitu radnika su odmah saslušali i potom ga udaljili s posla do kraja postupka, kako ne bi utjecao na svjedoke.
'Štitimo svoje radnike i ne dopuštamo zastrašivanje i prijetnje nikome, bez iznimke', objavili su službeno iz splitskog škvera.

Prijetnje je došla samo dva dana nakon pučke veselice koju je Debeljak priredio svojim zaposlenicima i građanima, gdje ih je počastio pečenim volom i stotinjak janjaca na ražnju i ujedno najavio da odmah kreće s radikalnim rezanjem broja zaposlenih kako bi tvrtku doveo u pozitivu. Potvrdio je da će u idućih nekoliko mjeseci bez posla ostati najmanje tisuću od ukupno tri i pol tisuće radnika.

Prvi potez napravio je odmah po ulasku u Brodosplit: okupio je pedesetak referenata iz sektora nabave i poručio im da ubuduće računa na njih desetak, dok je ostalima kazao da 'idu svojim kućama'. Naknadno je objašnjeno da ih je poslao 'na čekanje', gdje se već više od godinu dana ionako nalazi preko tisuću radnika.