USKOK NAPRIJED, KHAN STOJ!

Radnici Nauta Lamjane tijelima brane škver

08.04.2014 u 11:46

Bionic
Reading

Radnici Nauta Lamjane u stečaju danas će svojim tijelima braniti ulazak novoizabranog stečajnog upravitelja Alaina Khana iz Rijeke u škver u koji će, kažu, pustiti samo USKOK.

'Mi pouzdano znamo da je kriminalom došlo do stečaja. Ne želimo da se to pokaže za dvije godine. Branimo se i reagiramo dok je vrijeme. Branit ćemo škver tijelima. Barikade su postavljene. U međuvremenu normalno radimo, a brodari ne osjećaju posljedice novonastale situacije. Kada banda ode ća, popodne nastavljamo posao. Nema prolaza. Neka odj... ', rekao je sindikalni povjerenik Nauta Lamjane Mario Košta u razgovoru za portal 057info.


Škverani će putem odvjetnika Ante Nobila tražiti i izuzeće sutkinje Ardene Bajlo i zadarskog Trgovačkog suda jer smatraju da oni loše vode stečajni postupak u namjeri da se Nauta Lamjana uništi i to u vrijeme kada je u škveru 40 brodova i kada su pregovori za remont platforme Labin.

Podsjetimo, predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo brzinski je smijenila stečajnog upravitelja Nauta Lamjane Ivana Rudu zbog 'nesporazuma' oko visine putnih troškova. Kako je u pitanju čovjek koji je omogućio nastavak proizvodnje i punu zaposlenost u škveru, škverani su se pobunili i zatražili da budu kažnjeni oni koji su tvrtku doveli do propasti.