SABOR NA ODMORU

Radnice neradni petak odradile, zastupnici za to ne znaju

23.05.2016 u 20:41

Bionic
Reading

Unatoč žestokoj kritici javnosti, zastupnici su zbog blagdana u četvrtak, odlučili ne raditi cijeli tjedan. Je li riječ o političkoj neosjetljivosti, nepromišljenosti ili jednostavno bahatosti?

 U jednoj od najpoznatijih hrvatskih tvornica čarapa radi se punom parom. Nikome tamo nije ni na kraj pameti da se zbog praznika u četvrtak cijeli tjedan ne radi, javlja RTL

'Radimo samo ova tri dana, subotu smo odradili za petak, tako da nam je petak neradni dan. Spaja nam se', kazala Suzana Vračić, radnica u 'Tvornici čarapa Jadran'.
U državnom parlamentu zato već danas vlada pustoš.

Ekran koji navodi aktivnosti zastupnika tako danas ne radi, a bilo bi zanimljivo čuti što o ovako dugoj pauzi misli jedan od najpoznatijih parlamentaraca u povijesti.

Jer u tvornici čarapa Jadran ovog tjedna rade sve dane osim četvrtka, a petak su, dakle, već odradili, i to za prosječnu neto plaću u proizvodnji od 3.000 kuna.
Saborski zastupnici planduju cijeli ovaj tjedan, i to za više od četiri puta veću plaću. Analitičari kažu, građani su dobili zastupnike kakve su izabrali.

'Prvo, da ne biraju ljude koji se tako neodgovorno ponašaju, dakle da ih kazne na sljedećim izborima, što je vrlo malo izgledno, nije se dosad događalo. Druga je da se netko poput Mosta, koji je dosad to predlagao, uistinu uhvati posla i uvede reda u Sabor, kazao je politički analitičar Krešimir Macan.

A za aktualni nerad ili nered, zastupnici se uvijek trude naći opravdanje.

'Ali ćemo početi raditi i radit ćemo cijeli onaj tjedan iza toga', rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner kada je najavio jednotjedni odmor.

Pritom im ni povratak s odmora neće biti naporan. U ponedjeljak je Dan hrvatskog Sabora pa će sjednica biti svečana, umjesto ra

dne.