MAČEVALAČKI SAVEZ ZAGREBA

'Radni odnos s Fanizzom prekinut je sporazumno, Janicu Kostelić podržavamo'

28.12.2016 u 13:43

Bionic
Reading

Mačevalački savez Zagreba demantira informacije navedene u članku koji je objavljen na tportalu 18. prosinca pod naslovom: 'Potjerali smo iz Hrvatske vrhunskog i karizmatičnog trenera – bravo mi'. Smatraju da su iznesene netočne informacije kojima su povrijeđena prava i interesi Mačevalačkog saveza Zagreba u kontekstu koji može dovesti u zabludu čitatelje. Reakciju koju potpisuju Antonio Trcin, predsjednik Mačevalačkog saveza Zagreba i Marko Kallay, dopredsjednik Mačevalačkog saveza Zagreba, prenosimo u cijelosti.

U tekstu objavljenom 18. prosinca 2016. godine, autora g. Krešimira Dujmovića, iznesene su netočne i nepotpune informacije kojima se grubo nanosi šteta interesima Mačevalačkog saveza Zagreba. U tekstu se piše o bivšem zaposleniku Mačevalačkog saveza Zagreba g. Giacomu Fanizzi, a sve u kontekstu razloga zašto je njegov odnos s Mačevalačkim savezom Zagreba prestao. Uz sve to novinar želi na konkretnom slučaju dodatno obuhvatiti pitanje kompetencije državne tajnice Središnjeg ureda za sport gđe. Janice Kostelić, a što je Mačevalačkom savezu Zagreba neprihvatljivo.

Mačevalački savez Zagreba prije svega želi jasno i nedvosmisleno potvrditi kako slijedi, i to:

1. Mačevalački savez Zagreba se do sada po tome pitanju putem ovlaštenih osoba nije očitovao nikome pa ni novinaru Tportala g. Krešimiru Dujmoviću, a sve kako se to na određeni način kroz objavljeni članak vezan uz g. Fanizzu sugerira.

2. Radni odnos g. Fanizze s Mačevalačkim savezom Zagreba prestao je sporazumno s danom 31.8.2016. godine te razlozi koje navodi novinar u svom tekstu nisu razlozi uslijed kojih je g. Giacomu Fanizzi predstao radni odnos kod Mačevalačkog saveza Zagreba. Naime, istome je radni odnos prestao sporazumno.

3. Mačevalački savez Zagreba se ograđuje od interpretacije navedenih događanja na način kako je izneseno na Tportalu u članku spomenutog novinara, a sve zato što činjenice govore suprotno, odnosno određene činjenice stavljaju se u kontekst koji ne odgovara stvarnom stanju, a što bi navedenom novinaru bilo poznato da je dostatno istražio materiju.

O konkretnim činjenicama vezanima za g. Giacoma Fanizzu ne možemo i ne želimo iznositi bilo kakve dodatne obavijesti odnosno činjenice, a sve jer se radi o bivšem radniku našeg saveza.

Mačevalački savez Zagreba u cijelosti podržava gđu. Janicu Kostelić i njezin rad jer se konačno u RH sportom na najvišoj političkoj razini bavi osoba koja je bila sportašica, koja razumije sport i koja bez ikakve sumnje nesebično i stručno podržava sport, sportaše i sportske djelatnike.

U nastavku predstavljamo dio netočnih informacija objavljenih u spomenutom tekstu, a koje ne odgovaraju istini, i to:

1. 'Čovjek koji u bilo kojoj zemlji svijeta može raditi kao trener odmah sutra. Osim u Hrvatskoj. I možda Zanzibaru. Trebalo bi provjeriti...' – prema nama dostupnim obavijestima navedeni novinar nije dobio uvid u radno-pravnu dokumentaciju glede g. Giacoma Fanizze tako da nije bio u mogućnosti donositi zaključke o profesionalnim kvalifikacijama istoga.

2. 'Hrvatska mačevalački kotira negdje na razini Ugande. Niti imamo stručnjake, niti se imaju gdje školovati kod nas' - netočno i neprovjereno. Hrvatsko mačevanje ima trenutačno 2. najboljeg juniora na svijetu kojeg trenira trener čiji su sportaši nastupali na OI, OIM, Svjetskim i Europskim prvenstvima, a dokaz njegove trenerske kvalitete i uspjeha njegovih sportaša viđamo svakodnevno. Taj je trener g. Darko Limov koji u timu zajedno s trenerom prof. Filipom Škeljom nastavlja slavnu tradiciju trenera – mačevalačkih velikana kao pok. Vladimir Mažuranić i g. Sanjin Kovačić.

3. 'Giacomo je napravio za hrvatsko mačevanje što nije cijela plejada domaćih likova otkad su Buga, Tuga i Vuga kročile u Panoniju' – netočno i neprovjereno s obzirom na rezultate koje su postigli naši sportaši i treneri koji ih treniraju, prije, za vrijeme i nakon angažmana istoga, a što se može provjeriti na FIE i EFC službenim stranicama.

4. 'Naglasak je na potonjem, jer, eto, netko se baš sada sjetio potegnuti birokratsku giljotinu za Talijana koji je iskusniji i gorljiviji od svega što postoji na domaćem mačevalačkom meniju'– netočno s obzirom na iskustvo, znanje i mogućnosti naših trenera koji su postigli, postižu i postizat će izvrsne sportske rezultate sa svojim sportašima što se može provjeriti na FIE i EFC službenim stranicama.

5. 'Što suludo loše napisanim zakonom, što izostankom relevantnog tijela za nostrifikaciju njegovih dokumenata, što očitim jalom' – netočno, a sve bez bilo kakve potrebe daljnjeg komentiranja.

Naravno, Mačevalački savez Zagreba stoji u svakom trenutku na raspolaganju za davanje istinitih i točnih obavijesti o gore navedenoj materiji, a sve kako bi Vaš medij bilo u mogućnosti cjelovito i istinito informirati javnost glede navedenoga.

Posebno nas žalosti da je rečenim člankom Mačevalački savez Zagreba uvučen u političku harangu na gđu Janicu Kostelić, a što je krajnje neprimjereno i ružno. Naime, Mačevalački savez Zagreba u cijelosti podržava rad navedene, a sve jer hrvatski sport nije u proteklom periodu na tako važnoj funkciji imao osobu koja bi mogla bolje i nesebičnije zastupati interese sportaša, sportskih radnika odnosno sporta uopće. Pokušaj da se na bazi dezinformacija odnosno neprovjerenih odnosno pogrešnih informacija na politički način razračunava s gđom Janicom Kostelić u cijelosti nailazi na strani Mačevalačkog saveza Zagreba na oštru osudu.