šef doma zdravlja splitsko-dalmatinske županije

'Ne odgađajte cijepljenje, cjepivo štiti i od indijskog soja'

04.06.2021 u 09:45

Bionic
Reading

'Preporuka je da nema nikakvog odgađanja, čim prođu tri-četiri mjeseca od oboljenja, vrijeme je za cijepljenje', poručuje Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, i poziva sve da se cijepe jer, kaže, jedino nas cijepljenost dovodi u koliko-toliko normalno stanje

'Cijepljenje još uvijek ide dobro, još uvijek ima dosta zainteresiranih, ali posljednjih dana primjećujemo da broj zainteresiranih postaje sve manji, to više nije pritisak kao krajem travnja i početkom svibnja', rekao je za N1 ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa.

Napominje da velik broj ljudi kalkulira, bi li se cijepili prije ili poslije ljeta, prije zime, pa onda oni koji su preboljeli Covid-19 razmišljaju o tome hoće li se i kada cijepiti.

'Preporuka je da nema nikakvog odgađanja, čim prođu tri-četiri mjeseca od oboljenja, vrijeme je za cijepljenje. A oni koji razmišljaju o tome da se cijepe prije zime, još nema jasnih stavova za to hoće li biti potrebna treća doza. Ovo je sve nova faza', dodao je.

  • +12
Cijepljenje u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic

U Splitu su zabilježena dva slučaja indijskog soja, no Rađa kaže da građani ne trebaju strahovati.

'Cjepivo štiti i od tog soja. Britanski i indijski soj po posljedicama nisu ništa gori od onog prvog soja. Pitanje je jedino veće zaraznosti, toga da se puno brže šire, no ako ima dovoljan broj cijepljenih osoba, virus se nema kuda širiti', rekao je Rađa.