IZViJESTIO HAK

Putujete na more? Čeka vas gust promet, a na ulasku na austocestu zastoji

01.07.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Vrlo je gust promet na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, a povremeno su kraći zastoji pred ulaskom na autocestu u Lučkom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine, no dionica je otvorena za sav promet.

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac između čvora i odmorišta Spačva (na 292.+700km ) u smjeru Lipovca, zbog prometne nezgode.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  • +22
Prometne gužve očekuju se na svim autocestama Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku se na prijelazu Slavonski Brod (Bosanski Brod)  čeka 30 minuta, na prijelazu Ličko Petrovo Selo (Izačić) 20 minuta, Metković (Doljani) 20 minuta; na Macelju (Gruškovje) 45 minuta, stoji u izvješću HAK-a od 9 sati.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.