ANKETNO NAJPOPULARNIJI

Putinu maksimalna podrška Rusa, u čemu je tajna?

03.03.2016 u 20:24

Bionic
Reading

Na idućim predsjedničkim izborima u Rusiji čak 74 posto građana dalo bi svoj glas aktualnom predsjedniku Vladimiru Putinu, pokazuju najnovije ankete

Deklarirana podrška Putinu na predsjedničkim izborima koji će se održati za dvije godine dostigla je svoj maksimum za četiri godine, ističe se u rezultatima ankete koju je proveo Sveruski centar za proučavanje javnog mnijenja (VCIOM).

'Spremnost da glasaju za Putina na predstojećim predsjedničkim izborima početkom 2018. izrazilo je 74 posto Rusa, što je maksimum za četiri godine, uz rast od 40 posto prema podacima iz studenoga 2012. Pritom, čak i među onima koji smatraju da ruski predsjednik još nije ispunio svoja predizborna obećanja, ima znatnu podršku.

Protiv njegove kandidature u ovom trenutku spremno je glasati 15 posto, dok 11 posto nije moglo odgovoriti na postavljeno anketno pitanje', navodi se u dokumentu VCIOM-a.

Rusi navode da se sve više obećanja koje je Vladimir Putin dao tijekom predizborne kampanje 2012. ispunjava. 'Tako se od početka 2013. broj ispitanika koji smatraju da predsjednik već ispunjava njihov veći dio udvostručio (sa 16 na 37 posto). U ožujku 2012., tjedan dana nakon izbora, slične prognoze davalo je isto toliko ispitanika (37 posto)' stoji u rezultatima ankete.

Inače, ako se Putin odluči kandidirati za predsjedničke izbore, to će mu biti treći uzastopni mandat i najviše mogući po ruskom zakonu.