BLISKI SUSRET

Putinovi tjelohranitelji izbačeni sa summita u Južnoj Africi

28.03.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Summit zemalja BRIKS-a u Durbanu obilježio je i manji incident nakon što osiguranje nije dozvolio tjelohraniteljima ruskog predsjednika Vladimira Putina da uđu u zgradu u kojoj se održavao skup

Kako prenosi ruska televizija 'Russia tooday' (RT), Putin je ušao u zgradu s nekoliko tjelohranitelja, ali ubrzo poslije toga pojavili su se ljudi u vojnim uniformama koji ostatku ruskog osiguranja nisu dozvolili ulazak u zgradu. Rusi su se u početku opirali naredbi osiguranja i pokušali objasniti da su dio delegacije, ali južnoafrički tjelohranitelji su bili neumoljivi i samo su više puta ponovili 'Van, van'. Oni su napustili zgradu, a kako prenosi RT, kasnije im je ipak omogućen ulazak u zgradu.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov komentirao je incident riječima da je u pitanju greška domaćina i da summit nije dobro organiziran kako se očekivalo. 'Južnoafričke vlasti kažu da je nogomet bio bolje organiziran. Sada ima puno konfuzije', rekao je Peskov misleći na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se 2010. održalo u toj zemlji.