ŠPIJUNSKA POSLA

Putinov ured kao iz filma o Jamesu Bondu

30.06.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Službena fotografija videokonferencije Vladimira Putina otkriva da ruski predsjednik voli boraviti u uredima koji podsjećaju na tajna skloništa negativaca iz filmova o Jamesu Bondu

Ruski predsjednik Vladimir Putin prije nekoliko dana održao je videokonferenciju s Igorom Sečinom, generalnim direktorom ruskog naftnog diva Rosnefta, a govorilo se o novoj naftnoj platformi u Ohotskom moru. Riječ je, prema podacima ruskih vlasti, o najvećem naftnom projektu koji se trenutno realizira u Rusiji, a očekuje se da će proizvodnja nafte započeti krajem ove godine.

Ipak, vijest o novim izvorima ruske nafte nije jedino što je zaintrigiralo svjetsku javnost kada je riječ o spomenutoj videokonferenciji. Na službenoj fotografiji tog događaja vidi se kako Putin boravi u uredu koji podsjeća na tajna skloništa negativaca iz filmova o Jamesu Bondu.

Putin sjedi sam za velikim bijelim stolom pred jednako velikim videozidom, na kojemu se pak nalaze tri velika ekrana. Američki časopis Time ironično je komentirao kako je to 'vrhunska tehnologija za 1989.' te da sve zajedno podsjeća na filmove o Bondu iz osamdesetih godina, u kasnoj fazi Rogera Moorea, kada je slavni britanski agent 007 postao predmet sprdnje.