OPERACIJA 'SPAŠAVANJE'

Putin svojim generalima: Očistit ćemo Siriju od Obaminih terorista

18.09.2015 u 12:37

Bionic
Reading

Rusija bi mogla razmotriti slanje vojnika u Siriju ako to Damask zatraži, priopćio je glasnogovornik Kremlja u petak

'Zatraži li to Sirija, jasno je da će se u sklopu bilateralnog dijaloga o tome raspraviti i razmotriti', rekao je Dmitry Peskov novinarima. 'Zasad je teško o tomu govoriti hipotetski', dodao je Peskov.

Sirijska vojska, koja je pretrpjela poraze od pobunjenika u četverogodišnjem građanskom ratu, počela se koristiti novim tipom zračnog i kopnenog oružja kojim ga opskrbljava Rusija, rekao je sirijski vojni izvor za Reuters u četvrtak.

U redovima Islamske države bori se oko 2.400 ruskih državljana, kazao je dužnosnik agencije za saveznu sigurnost Sergej Smirnov u petak.  Smirnov je također kazao da se u redovima Islamske države bori i 3.000 državljana srednjoazijskih država.

Ruski predsjednik obratio se časnicima Ruske vojske, te im napmenuo da se sprema opracija 'Spašavanje', kojom će Sirija biti 'očišćena od terorista, nakon što su se neke frakcije pobunjenika u toj zemlji oglasile i obećale da će očistiti zemlju od kršćana.

Putin je za RT rekao da je na bliskom istoku 5 milijuna kršćana i da neće dopustiti da ih protjeraju. 'Očistit ćemo Siriju od Obaminih radikalnih terorističkih skupina'.