UMORNI PREDSJEDNIK

Putin ranije otišao s G20 jer se želio naspavati

16.11.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odletio je rano u nedjelju iz Australije, odmah po završetku summita G20 na kojem je bio izložen oštroj kritici Zapada zbog Ukrajine

Putin je iz Australije otišao nešto ranije nego što je bilo planirano zato što mu je, kako je objasnio, bilo potrebno vremena da se naspava. Ruski vođa je otputovao za Rusiju prije objavljivanja završnog priopćenja sa samita 20 najvećih svjetskih gospodarstva, ali je prisustvovao završnom ručku i pohvalio 'konstruktivne razgovore', prenijela je agencija AFP.

Prethodno je jedan ruski dužnosnik izjavio da Putin namjerava preskočiti radni dio summita i ranije napustiti Brisbane, nakon što se našao pod pritiskom zbog Ukrajine, ali je to kasnije demantirano iz Kremlja.
Ruski predsjednik je u izjavi za agenciju RIA novosti rekao da odluka da prvi napusti summit nema veze s tenzijama na summitu oko Ukrajine, već s time što se htio naspavati kako bi bio spreman za sljedeći radni dan u Moskvi, koji je prepun događaja.

'Od Brisbanea do Vladivostoka let traje devet sati, a zatim još isto toliko od Vladivostoka do Moskve', istaknuo je on, dodavši: 'Onda mi slijedi povratak na posao u ponedjeljak. Moram odspavati najmanje četiri do pet sati.'