TELEGRAM S ISTOKA

Putin i Ruska crkva pozdravili papu Franju

14.03.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Ruska pravoslavna crkva pozdravila je izbor novog pape Franje, izjavio je u četvrtak glasnogovornik crkve otac Aleksandar Volkov, aisot je učinio i ruski predsjednik Vladimir Putin. Putin je rekao kako je uvjeren da će se konstruktivna suradnja između Rusije i Vatikana i dalje uspješno razvijati, priopćio je u četvrtak Kremlj na svojoj internetskoj stranici

'Uvjeren sam da će se konstruktivna suradnja između Rusije i Vatikana i dalje uspješno razvijati na temelju kršćanskih vrijednosti koje nas ujedinjuju', napisao je Vladimir Putin u telegramu Papi.

'Želim vam, Vaša Svetosti, dobrog zdravlja, uspjeha i plodnog rada na jačanju mira i unapređenju međucivilizacijskog i međuvjerskog dijaloga', napisao je Putin.

Argentinac Jorge Mario Bergoglio, prvi Papa s američkog kontinenta i prvi isusovac na prijestolju Svetog Petra, izabran je u srijedu navečer za nasljednika Benedikta XVI. Nadbiskup Buenos Airesa odabrao je ime Franjo koje će poglavar Katoličke crkve nositi prvi put.

'Ruska crkva pozdravlja odluku konklava Rimske crkve i, kao i ranije, nada se da će se odnosi između pravoslavnih i Katoličke crkve razvijati na pozitivan način', kazao je Volkov, javlja ruska agencija Ria Novosti.

Argentinac Jorge Mario Bergoglio, prvi Papa s američkog kontinenta i prvi isusovac na prijestolju Svetog Petra, izabran je u srijedu navečer za nasljednika Benedikta XVI.

Nadbiskup Buenos Airesa odabrao je ime Franjo koje će poglavar Katoličke crkve nositi prvi put.