ROBERT HORVAT NA SLOBODI

Pušten jedan od razbijača ćirilične ploče u Vukovaru

13.11.2013 u 14:48

  • +6

Opet drama u Vukovaru zbog ćirilice

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Bionic
Reading

Četrdesetogodišnji vukovarski branitelj Robert Horvat, jedan od dvojice koji su jučer razbili dvojezičnu ploču na Policijskoj postaji u Vukovaru, zbog čega je bio priveden, pušten je na slobodu, potvrdile su jutros braniteljske udruge.

Horvat, kojemu je nakon incidenta i sukoba s policijskim službenikom pozlilo i zatražio je liječničku pomoć, zadržan je u policiji tijekom jučerašnjeg dana na kriminalističkom istraživanju. Sinoć je predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave i, prema informacijama braniteljskih udruga, ubrzo i pušten.

Iz vukovarsko-srijemske policije potvrđeno je kako kriminalističko istraživanje cijelog slučaja još nije dovršeno.

Horvat je jučer zajedno s Darkom Pajčićem (41) razbio dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje pri čemu je tijekom sukoba s policijskim službenikom Pajčić zadobio teže tjelesne ozlijede, a policijski službenik lakše. Pajčić se nalazi na liječnju u KBC Osijek, iz kojega je jučer priopćeno da je primljen s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice, te da je stabilan i van životne opasnosti.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, na sinoć održanoj izvanrednoj konferenciji za novinare najavio je tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede Pajčiću, za kojega ističu da je u Domovonskom ratu bio maloljetni branitelj i zatočenik srpskih logora. Od ministra unutarnjih poslova, načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Policijske postaje Vukovar i svih u lancu odgovornosti traže ostavke.

Ministar Ranko Ostojić danas je na aktualnom prijepodnevu u Saboru rekao kako je Pajčić imao 2,7 primila alkohola u krvi i, prema vlastitoj izjavi, sam je pao na pod.

Iz Stožera jutros je priopćeno kako će članovi Stožera tijekom dana posjetiti Darka Pajčića u osječkom KBC-u, a njemu i Horvatu osigurat će pravnu pomoć.