'OTKUD TAJ GNJEV'

Pusić: HDZ nije ekipa koja može dovoditi moj moral u pitanje

04.02.2016 u 08:11

Bionic
Reading

HRT-ov Dnevnik 3 donosi razgovor novoizabranom potpredsjednicom Hrvatskog sabora Vesnom Pusić, koja je dobila tek malo više od trećine glasova svih zastupnika. U razgovoru je izrazila razočaranje tom činjenicom, i kako kaže, 'gnjevom' HDZ-ovih zastupnika

Komentirajući HDZ-ovo prozivanje njezinog morala i savjesti, Pusić je rekla da se zahvalila onima koji su je kandidirali i uz smijeh dodala da HDZ stvarno nije ekipa koja bi njezin moral mogla dovoditi u pitanje. Ne vidi ništa osobno u tome. Nije ni računala na glasove iz redova HDZ-a. No, smatra da je biranje potpredsjednika dogovor, tehnička stvar i kada su birani muški potpredsjednici - samo su neki članovi opozicije bili suzdržani, dok danas čitava opozicija nije glasovala. I to nepoštivanje minimalnog institucionalnog aranžmana je loš znak, donosi HRT

'Ne znam od kuda taj gnjev. Mi smo politički raznomišljenici - pri tome se može biti pristojan, može se ponašati normalno ali ne može se očekivati da će netko povlađivati političkim stavovima i potezima koje ne odobrava', ustvrdila je.

Komentirala je izjavu svog nasljednika Kovača da je u misiji popravljanja onog što je pokvarila politika bivše vlade. Ne daj Bože da bi nešto popravljao jer je dosad postojala pristojna komunikacija s Mađarskom, ali ne na štetu hrvatskih interesa. Mi imamo otvoreno pitanje INA-MOL. Taj slučaj prodaje INA-e i sumnje u korupciju za koji se sudi bivšem premijeru Sanaderu - treba razriješiti. I to nikakvi dobri, ni loši ni ikakvi odnosi ne mogu prekriti, smatra Pusić.

Za svoju kandidaturu za čelno mjesto u UN-u rekla je kako nije nikada ni mislila da ima velike šanse, ali da one postoje.