MEDIJSKA OBJAVA

Pupovac napao SDP jer smatra da odlazak u Jasenovac koriste kao reklamu za EU izbore

12.04.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Srpsko narodno vijeće, Koordinacija židovskih općina Republike Hrvatske, Savez Roma u Hrvatskoj "Kali Sara“ i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obilježit će danas Dan proboja logoraša u Jasenovcu

Dolazak u Jasenovac najavio je jučer SDP koji će se okupiti u 11.15 sati kod Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac.

Nakon njihove objave oglasio se Milorad Pupovac (SDSS) koji je SDP napao zbog medijske objave u kojoj su istaknuli da će u Jasenovcu biti i njihovi kandidati za EU izbore.

'Sutra je komemoracija u Jasenovcu, koju organiziraju Romi, Srbi, Židovi i antifašisti. Četvrta po redu bez predstavnika države. Znamo zbog čega. Znamo da će doći mnogi pojedinci, institucije i organizacije, uključujući i stranačke. Svi su dobrodošli da na primjeren dostojanstven način sudjeluju u ovom za narode žrtava i za Hrvatsku važnom događaju.

Nadamo se da nitko neće slijedi medijsku objavu SDP u kojoj uz najavu dolaska njegova predsjednika s delegacijom ističu i kandidate za predstojeće evropske izbore. Molimo sve da imaju na umu da oni kojih se sjećamo nisu imali mogućnost izbora, ne samo između stranaka već ni između života i smrti', napisao je na Facebooku Milorad Pupovac.