NESTALO POLA MILIJUNA KUNA

Pulski gradonačelnik i Macan prijavljeni USKOK-u

19.04.2010 u 19:48

Bionic
Reading

Anonimna prijava podnesena je protiv gradonačelnika Pule Borisa Miletića, šefa njegovog ureda Bernarda Zenzerovića, tajnika IDS-a Tedija Chiavalona te Krešimira Macana i Zorana Pucarića iz PR agencije Manjgura. Ovu se petorku sumnjiči da su namjerno pulski proračun oštetili za više od pola milijuna kuna

Agencija Manjgura odradila je predizbornu kampanju sadašnjeg pulskog gradonačelnika, no umjesto iz IDS-a, usluga je plaćena iz pulskog gradskog proračuna, piše ipress

Navode se i datumi te iznosi koliko je kada platila pojedina javna tvrtka i Grad Pula. Od kompletne usluge, s računa IDS-a na račun Manjgure uplaćeno je tek 40 tisuća kuna umjesto 480 tisuća kuna plus PDV. Ostatak je namiren iz proračuna. Nakon ostvarenog uspjeha na lokalnim izborima, Boris Miletić, izabrani gradonačelnik Pule i osumnjičeni Bernard Zenzerović, pročelnik Ureda gradonačelnika, uz znanje i suglasnost Krešimira Macana i osumnjičenih sa strane tvrtke Manjgura d.o.o. isplaćuju isti iznos za ugovorene usluge iz predizborne kampanje većim dijelom od Grada Pule, Istarske županije i više poduzeća čiji je osnivač Grad Pula, u korist tvrtke Manjguga d.o.o.

Kaznena prijava je upućena glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu te nakon tjedan dana predsjednici Vlade Jadranki Kosor, ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku i Delegaciji Europske komisije u RH, kao i 'svim građanima Pule'.

Kao dokaze anonimni prijavitelj (ili više njih) navodi presliku Ponude tvrtke Manjgura d.o.o. za IDS grada Pule za izbore 2009. i korespondenciju između predstavnika IDS-a i predstavnika Manjgure d.o.o., koju nisu uputili medijima.