MINISTARSTVO SE OČITOVALO

Pulska bolnica poništava javnu nabavu MSTC uređaja

13.11.2014 u 19:13

Bionic
Reading

Pulska Opća bolnica poništava postupak javne nabave MSCT uređaja. Razlog je, kažu, financijske prirode

'OB Pula, sukladno očitovanju nadležnog Ministarstva zdravlja o nedostatku financijska sredstva potrebnih za nabavu MSCT uređaja, donijela Odluku o poništenju otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti za nabavu MSCT uređaja.

U skladu s navedenim, prema dosadašnjim saznanjima osiguranje sredstava potrebnih za nabavku MSCT-a predviđa se u državnom proračunu za 2015.', izvijestila je sanacijska upraviteljica doc. dr. sc. Irena Hristić, otklonivši tako sumnje da su razlozi poništenja postupka javne nabave neke druge prirode.

Podsjetimo, nakon što je ministar zdravlja Siniša Varga zatražio poništenje postupka nabave novog MSCT uređaja za bjelovarsku bolnicu, nagađalo se o reviziji postupaka javne nabave za uređaje velike vrijednosti u 18 bolnica, a koji su bili pokrenuti za vrijeme ministra Ostojića.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) glasno je upozoravala na netransparentnost javne nabave u zdravstvu te se tražilo da se preispitaju postupci javne nabave za uređaje velike vrijednosti, a među kojima i za pulsku Opću bolnicu za koju se šuškalo da se natječajem pogoduje Simensu.

'Ja natječaj namjestila nisam, a istina je da sam jučer bila na razgovoru u Ministarstvu zdravlja i prema dogovoru s ministrom moramo dostaviti podlogu natječaja koju će komisija Ministarstva zdravstva revidirati', kazala je Hini krajem kolovoza sanacijska upraviteljica OB Pula doc. dr. sc. Irena Hristić komentirajući krajem kolovoza najavu poništenja postupka nabave novog MSCT uređaja istaknuvši kako o nabavi uređaja velike vrijednosti odlučuje Ministarstvo.

Ministarstvo, na čelu s ministrom Sinišom Vargom, očito je odlučilo. OB Pula poništit će postupak javne nabave za MSCT, pa se možemo samo nadati da će u 2015. pulska bolnica dobiti potrebnu opremu.