PRIMJER INTERNETSKE PREVARE

Puljanin nasjeo na 'povoljan' oglas za britanski auto

29.01.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Kupnja automobila iz inozemstva, pronađenog putem internetskog oglasa, može biti vrlo riskantna

Naime, 43-godišnji Puljanin je početkom ove godine putem internetskog oglasnika pronašao povoljnu ponudu za kupnju osobnog automobila iz Velike Britanije. Nakon što je kontaktirao s nepoznatom prijevozničkom tvrtkom iz Londona, uplatio je više tisuća kuna na njen račun. No shvatio je da je prevaren kad je rok za dostavu davno prošao, a automobil još uvijek nije bio isporučen te je nemili događaj 24. siječnja prijavio policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.

'Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji', navode u PU istarskoj, upozoravajući građane da budu oprezni te da pripaze da ne bi postali žrtve prevaranata.