ATRAKTIVNA PREDIZBORNA OBEĆANJA

Puljanima moratorij i 95 postotni popust u plaćanju komunalne naknade!

18.04.2013 u 13:36

Bionic
Reading

Vrlo privlačna predizborna obećanja Puljanima je danas dao Ladonjin kandidat za gradonačelnika Mauricio Licul. Naime, na današnjoj konferenciji za novinare, Licul se osvrnuo na povećanje komunalne naknade u gradu Puli, koja je sa 0,3 povećana na 0,5 kuna po metru četvornom, što je povećanje za punih 66 posto. Prihod od komunalne naknade u protekle četiri godine dostigao je 50 milijuna kuna, a Pula je unatoč tome, i danas otužan grad

Stoga, da bi Pula postala grad ugodnog življenja, Licul predlaže moratorij na njezino povećanje u sljedeće četiri godine, ali i vrlo atraktivne popuste za domaćinstva. Naime, domaćinstvima sa mjesečnim prihodima ispod 4.000 kuna, Ladonjin kandidat za pulskog gradonačelnika uveo bi popust pri plaćanju komunalne naknade od čak 95 posto!

Za obitelji s prihodom do 6.000 kuna popust bi bio 55 posto, a za sljedeću skupinu domaćinstava s prihodima do 8.000 kuna popust iznosio 35 posto.

Subjekti koji obavljaju neku od poduzetničkih djelatnosti, a uredno ispunjavaju obveze prema zaposlenicima, Gradu Puli i državi imali bi 50 postotni popust pri plaćanju komunalne naknade, a ako zadrže broj zaposlenih i zaposle barem jednog radnika na vrijeme od najmanje godinu dana, dobili bi i dodatni popust na komunalnu naknadu od 20 posto!

'Svaka novo otvorena proizvodna poduzetnička djelatnost na prostoru grada Pule bit će oslobođena komunalnog doprinosa', obećao je danas Puljanima, a na pitanje kako će namaknuti novac takvim smanjenjem sredstava iz komunalne naknade, rekao je: 'Mjere su usmjerene na nužno održavanje barem zatečenog standarda, što znači da građanima ostaje kuna više za potrošnju!'

'Gospodarski subjekti osjetit će brigu Grada za njihovu sudbinu i, zašto ne, rast i razvoj čime se štite i potiču nova radna mjesta. To znači zadržavanje postojeće razine uplata sadašnjeg poreza i prireza, odnosno povećanje razine uplata kroz novo zapošljavanje', objasnio je.

Naime, kako je istaknuo, jedan od najvećih problema s kojim se suočavaju Puljani je pad životnog standarda i nedostatak posla, odnosno izostanak adekvatne plaće. Istra, a i Pula bilježe rast nezaposlenih u odnosu na siječanj prošle godine od 22 posto, odnosno nezaposlenih je 1.772 više nego tada, a najveći broj nezaposlenih bilježi se među mlađom populacijom.

'Očito da mjere koje poduzima država, a i Grad Pula, nisu dovoljne da se dogode pozitivni pomaci', zaključio je Licul.