SUTRA ODLUKA O PRODAJI?

Puležani ne daju 'zabranjeni' poluotok Muzil!

07.05.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Vladajuća koalicija u Puli ima namjeru u četvrtak usvojiti izmjene Gradskog urbanističkog plana kojima bi se prodao povijesni vojni kompleks Muzil. Udruga BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju - najavila je da okuplja građane protiv odluke o prodaji Muzila

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća u Puli trebale bi se usvojiti izmjene GUP-a koje bi omogućile privatizaciju i prodaju Muzila.

'Propali politički projekt Brijuni rivijera blokirao je svaki razvoj grada na odabranim lokacijama već 10 godina. Devastacija Muzila koja će se dogoditi u čekanju realizacije projekta Brijuni rivijera može se spriječiti samo što skorijim korištenjem objekata. Privremeni korisnici doprinijeli bi očuvanju Muzila dok se u procesu planiranja, u koje će biti uključena cijela zajednica, ne pronađe namjena od koje će svi stanovnici grada imati najveće koristi', priopćili su iz udruge BRID.

Navode da gradska vlast uporno ignorira 4.000 građana koji se protive prodaji, iako su se u raspravu o sudbini Muzila uključili još 2009. godine. 'Izrazito velik interes javnosti potvrđuje i činjenica da se 1.500 građana aktivno uključilo u javnu raspravu o Muzilu, no njihovi su prijedlozi odbijeni', kažu u udruzi.

Najavili su da će se sutra u 17 sati građani okupiti ispred Gradske vijećnice u Puli kako bi još jednom iskazali otpor prodaji ovog za Pulu značajnog dijela grada. Uoči još jedne borbe za pulski poluotok aktivistkinje i aktivisti inicijative Volim Pulu, Dunja Mickov, Dušica Radojčić i Željko Marković, u prilogu govore što Muzil znači za grad i Puležane.