ODGOĐENI IZBORI U HSS-U

Puca li Beljak pod pritiskom Marijane Petir?

03.10.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Predsjedništvo HSS-a na današnjoj sjednici donijelo je odluku da se do daljnjeg odgađa Glavna izborna skupština prethodno zakazana za 22. listopada

'Razlog tome je to što smatramo da HSS kao demokratska stranka želi omogućiti svima da se kandidiraju za bilo koju funkciju. Kako je u ovom trenutku u javnosti stvoren pogrešan dojam da su kandidature pojedincima onemogućene, odlučeno je da se izborni proces u HSS-u provede nakon što budu okončani svi postupci pokrenuti zbog političke odgovornosti, a u rokovima koji su utvrđeni Statutom Stranke', stoji u priopćenju HSS-a za javnost koje potpisuje predsjednik stranke Krešo Beljak.
Ovakvom odlukom otvara se mogućnost da se za novog predsjednika ili predsjednicu HSS-a kandidira i netko od suspendiranih članova i članica stranke. Primjerice, zastupnica HSS-a u Europskom parlamentu Marijana Petir.
Nenad Matić, koji je već prije nekoliko dana najavio svoju kandidaturu za predsjednika HSS-a, uvjeren je da će na izborima pobijediti Krešu Beljaka.

'Ne želim komentirati odluku predsjedništva HSS-a da ne bih bio suspendiran. Imao sam potporu većine delegata za skupštinu 22. listopada, a pobijedit ćemo na unutarstranačkim izborima kada god se održe', rekao nam je Matić.

Izbori za novog šefa HSS-a moraju se održati unutar 180 dana od dana parlamentarnih izbora.