goji bobice

Prvo ga povukli, sad ga vraćaju na police trgovina, jedan proizvod se može konzumirati

02.02.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Državni inspektorat je objavio kako su opozvali bobice 28. i 29. prosinca, ali je nakon provedenog nalaza utvrđeno kako ne sadrže bakteriju koja može izazvati bolest te se mogu konzumirati bez ograničenja

Riječ je o Alnatura Goji bobicama ekoproizvodu od 200 grama, Bio Primo goji bobicama od 100 grama, Dennree sušenim goji bobicama od 100 grama, Dennree sušenim goji bobicama od 250 grama, goji bobicama sušenima od 100 grama Denneree te goji bobicama sušenim od 250 grama Denneree.

Proizvodi ih austrijski Bio Nahrungsmittel Produktions-und Handels GmbH, a na tržište ih stavljaju Müller trgovina Zagreb d.o.o., Priroda i Društvo d.o.o. i Bio planet d.o.o..

Ponovnim tumačenjem laboratorijskog nalaza utvrđeno je da navedeni proizvodi ne sadrže bakterije iz roda Salmonella spp. te da isti udovoljavaju odredbama Uredbe 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Zbog toga se na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Državnog inspektorata Republike Hrvatske navodi kako je iz navedenih razloga obavijest za potrošače uklonjena, a proizvodi se mogu konzumirati bez ograničenja.