BEZ BIN LADENA

Prvi detalji o MoH: Warfighteru

28.02.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Nakon što je EA prošloga tjedna najavio Medal of Honor: Warfighter, sada je studio Danger Close objavio i prve detalje o samoj igri

Krajem prošloga tjedna EA je na opće iznenađenje najavio nastavak Medal of Honora iz 2010. pod jednostavnim nazivom Warfighter'. Osim toga objavljeno je samo to da bi se igra na tržištu trebala pojaviti u listopadu ove godine i da će biti pogonjena Frostbite 2.0 engineom.

 

Kao i na rebootu serijala iz 2010. godine, i na nastavku će raditi studio Danger Close unatoč brojnim kritikama na koje je naišao MoH. Isti studio bit će zadužen i za multiplayer komponentu za koju je u originalu bio zadužen DICE.

 

Iz Danger Closea najavljen je i hardcore mod za singleplayer kampanju koji će slijediti filozofiju vojnih simulatora ili, u prijevodu – jedan metak i to je to, odlazite na vječna lovišta. U igri bi se trebao pojaviti i neki oblik co-opa, no na cijelu kampanju baš i nemojte računati.

 

Kao i na svakom modernom FPS-u, i na Warfighteru radi nekoliko profesionalnih vojnika, naravno, u savjetodavnoj ulozi. Upravo oni su navodno EA-u i Danger Closeu savjetovali da se u igru ne stavlja misija u kojoj je prošle godine ubijen Bin Laden. Podsjećamo, Medal of Honor veliku je buku izazvao mogućnošću da u multiplayeru igramo na strani talibana. Nakon što se uzvrpoljila praktički cijela američka javnost i neki vrlo bitni ljudi iz vojnog vrha SAD-a, EA je popustio i talibane preimenovao u Opposing Forces. Da nije potpuno bizarno i glupo, bilo bi – smiješno.

 

Nove informacije o igri očekujemo uskoro, a već sljedeći utorak trebala bi se dogoditi i prva javna demonstracija Warfightera.