HRVATSKA STRANKA REDA

Prva lista za EU izbore: Muzike, pivice i ribica

31.03.2014 u 16:26

Bionic
Reading

Kandidacijska lista Hrvatske stranke reda prva je lista za izbore za Europski parlament, koju je danas zaprimilo Državno izborno povjerenstvo (DIP)

Hrvatska stranka reda mlada je politička stranka, osnovana je u studenom prošle godine, sjedište joj je u Novigradu Podravskom, a njenu listu 'nose' obični ljudi, rekao je Hini Darko Duga, prvi na toj listi.

Stranka se već predstavila biračima, sudjelovala je na nedavnim prijevremenim lokalnim izborima u Đurđevcu, no bez većeg uspjeha.

Ipak, stranku to ne obeshrabruje, jer kako kaže Duga, 'treba biti aktivan na svim izborima, nikad se ne zna'.

Hrvatska stranka reda biračima se kani predstaviti preko plakata, društvenih mreža, letaka, no prije svega izravnim kontaktom s građanima na trgovima diljem Hrvatske.

Imat ćemo štandove, razgovarati s ljudima, bit će i muzike, najavljuje Duga i tvrdi da je recept 'malo muzike, malo pivice, malo ribica' već testiran u Đurđevcu i da je dobro prihvaćen.

Koliko novca misle potrošiti, Duga još ne zna precizno, no izvjesno je da će promidžbu financirati vlastitim, odnosno novcem iz kredita.

Kandidacijske liste za izbore za Europski parlament DIP od danas zaprima u zgradi Hrvatskog sabora.

Danas, u utorak i srijedu 'uredovno vrijeme' za zaprimanje listi bit će od 9 do 16 sati, u četvrtak, 3. travnja, od 9 do 19 sati, a u petak, 4. travnja, od 9 do 24 sata.

Ponoć, 4. travnja krajnji je rok do kojega moraju prispjeti prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova u Europski parlament.

Najkasnije do nedjelje, 6. travnja u ponoć, DIP mora prihvatiti i u svim dnevnim novinama te na HRT-u objaviti zbirnu listu svih pravovaljanih lista.

Slijedom tih rokova, službena izborna primidžba počela bi s prvim minutama ponedjeljka, 7. travnja i trajala bi do ponoći 23. svibnja.

Hrvatska stranka reda

Izbori za Europski parlament održat će se u nedjelju, 25. svibnja.